4 MËNYRA të dobishme pë të larguar qelbëzimin e bajameve PA KIRURGJI!

209

Spote të vogla të bardha që mund t’i shihni në bajamet në pjesën e pasme të fytit janë përgjegjës për një sërë problemesh në goje përfshirë dhe frymëmarrjen e keqe. Pllakat të qelbit të bajameve zhvillohen për shkak të akumulimit të baktereve, mukusit, qelizave të lëkurës dhe depozitave të ushqimit në vrimat e tononit. Ata zakonisht janë të verdhë ose të bardhë. Këto mund të çojnë në infeksione të fytit, fryma e keqe, vështirësi gëlltitjeje dhe disa probleme të tjera me gojë.

Në përgjithësi, njerëzit me bajamet të mëdhenj dhe ata me infeksione bajame të përsëritura janë më të prirur ndaj gurëve të bajameve.
Higjiena e dobët e gojës gjithashtu mund të çojë në pllaka të qelbit të bajameve, prandaj ju duhet t’i kushtoni më shumë vëmendje shëndetit tuaj oral. Pllakat me qelb zakonisht hiqen me kirurgji, por procedura nuk garanton që ata nuk do të kthehen më pas. Ka edhe një problem tjetër – duke hequr bajamet tuaj, po heqni një pjesë vitale të sistemit imunitar që pengon hyrjen e baktereve në trup.
Për fat të mirë, ka mjaft disa procedura të thjeshta të cilat mund t’i largojnë me lehtësi pllakave të qelbit të bajameve. Këtu janë ato më të mirat:

Q-tip
Merrni një q-tip të pastër dhe shtyni pllakave të qelbit të bajameve me presion të lehtë për t’i larguar ato nga xhepat. Bëni këtë derisa ata të shkëputen, pastaj vazhdojeni të shtyjnë derisa të dalin jashtë.

Shiringa për ujitje dentare
Shiringat e ujitjes dentare mund të heqin pllakave të qelbit të bajameve dhe janë më të lehtë për t’u përdorur se sa q-tips. Mbajini ato lart poshtë për të bërë që gurët të bien jashtë gojës. Lëngu në shiringa duhet të bëhet nga 3% peroksid hidrogjeni dhe pak ujë. Peroksid hidrogjeni do të heqë pllakave të qelbit të bajameve në mënyrë efektive dhe do të dezinfektojë gjithashtu zonën.

Irrigator oral
Kjo pajisje është një mënyrë e shkëlqyer automatike për heqjen e pllakave të qelbit të bajameve. Vendoseni hundën e pajisjes direkt në gurë, vendoseni në vendosjen më të ulët dhe zjarri larg. Jini të butë – shumë presion nga pajisja mund të dëmtojë bajamet tuaja.

Probiotikë gojorë

Marrja e probiotikëve si S. Salivarius 12 do të funksionojë mirë kundër gurëve të bajameve. Është mirë të hapni një kapsulë probiotike dhe përzierjeni atë me 4 ml. e ujit të ngrohtë. Beni gargar në gojën tuaj pranë pllakave te qelbit te bajame – anon kokën tuaj mbrapa në qoftë se ju nuk mund të arrijnë në vend. Kjo do të shkëpusë pllakat të qelbit të bajameve dhe do t’i bëjë ata të bien më lehtë. Çamçakëz ose pastë dhëmbësh në zonën rreth bajamet mund të bëjnë që procesi të shkojë më lehtë.

Burimi: /healthylifevision.com/
©gatuajshendetshem/ Përktheu: Edlira H./

Load More In Shëndeti

Check Also

KUJDES RAPORTET ME NËNËN

Transmetohet,, se në kohën e Muhamedit a.s. ishte një djalë që ishte sëmurë dhe vuante mom…