Dhimbje në shpinë, ënjtje, frymëmarrja e dobë: Shenjat që tregojnë se veshkat nuk po punojnë si duhet

1,218

Çdo ditë, trupi ynë kryen shumë funksione, dhe jeta jonë dinamike, si dhe zakone të këqija, ndonjëherë e pengojnë punën e duhur.

Kur diçka nuk shkon mirë, trupi na dërgon mesazhe përmes shenjave që nuk duhet të neglizhojmë.

Çdo pjesë e trupit është e lidhur me disa simptoma, dhe kur mblidheni më shumë në të njëjtën kohë, duhet të veproni.

Pra, nëse keni një problem me më shumë se sa gjërat vijuese, kjo mund të nënkuptojë që veshkat nuk po punojnë si duhet dhe që ju duhet të konsultoheni me mjekun tuaj.

Ja disa nga simptomat:

Probleme me gjumin

Kur veshkat nuk punojnë siç duhet, do të thotë që toksinat nuk mund të dalin nga trupi në urinë dhe mbeten në gjak. Nivelet e rritura të toksinave shkaktojnë gjumë të rëndë.

Humbja e frymëmarrjes

Marrëdhënia midis problemeve të veshkave dhe trajtimit me humbjen e ajrit, veçanërisht nëse nuk jeni lodhur nga ndonjë gjë e veçantë, mund të varet nga dy gjëra. Së pari, lëngjet e tepërta lëvizin drejt mushkërive kur veshkat nuk punojnë siç duhet. Së dyti, anemia privon trupin e oksigjenit dhe kjo rezulton në një humbje frymëmarrjeje.

Dhimbje koke, lodhje, mungesë fuqie

Kur veshkat nuk funksionojnë siç duhet, sekreton më pak hormon që luan një rol në krijimin e qelizave të kuqe të gjakut, dhe sasia e reduktuar rezulton në lodhje, dobësi të muskujve dhe aktivitetin e trurit.

Lëkura e thatë, kruajtje

Veshkat e shëndetshme ndihmojnë në heqjen e lëngjeve të tepërta në trup dhe mbajnë një sasi të mjaftueshme të mineraleve në të.

Lëkura dhe kruajtja e thatë janë një shenjë e mosfunksionimit dhe mirëmbajtjes së pasuksesshme të bilancit të mineraleve dhe lëndëve ushqyese, që rezultojnë nga sëmundjet në eshtra ose në veshka.

Ënjtje të kyçeve, këmbëve dhe duarve

Për shkak të lëngjeve të tepërta që mbahen në trup, disa pjesë të trupit si kyçet, këmbët dhe krahët fillojnë të fryhen.

Frymarrje e keqe dhe shija e metalit

Kur akumulohen toksinat e tepërt në trup dhe gjak, ndryshohet edhe shija e ushqimit dhe të lë një shije të metalit në gojë. Gjithashtu mund të humbët oreksi, gjë që çon në humbjen e peshës.

Dhimbje në shpinë

Dhimbjet në shpinë shpesh mund të jetë për shkak të problemeve me veshkat, dhe ajo mund të ndihet në pjesën e sipërme e përparme të këmbës, si dhe në këmbë.

Ndryshimet në urinë

Veshkat janë përgjegjës për urinën dhe heqjen e lëngjeve të tepërta nëpërmjet saj. Ndryshimet në sasi, erë dhe ngjyrë nuk duhet të injorohen.

Rritja e nevojës për urinim, sidomos gjatë natës.
Gjaku në urinë.
Shkumë në urinë.

/Përkthim:https://www.shendeti.info/
Load More In Shëndeti

Check Also

KUJDES RAPORTET ME NËNËN

Transmetohet,, se në kohën e Muhamedit a.s. ishte një djalë që ishte sëmurë dhe vuante mom…