Fruta pylli për mirëqenien e zemrës

23

Të dhënat treguan se gratë që plotësojnë dietën e tyre me fruta pylli reduktojnë me mbi 30% problemet në zemër.

Studiuesit kanë identifikuar gjithmonë veti shëruese tek frutat e pyllit, por tani një studim i ri i kryer nga Universitetit afirmon se boronica dhe luleshtrydhet luajnë një rol jetik në parandalimin e sëmundjeve kardiovaskulare dhe atakun në zemër tek gratë.

Të dhënat treguan se gratë që plotësojnë dietën e tyre me fruta pylli reduktojnë me mbi 30% problemet në zemër në krahasim me ata që konsumonin më pak.

Frutat e pyllit kanë sasi shumë të ulët kalorish dhe rekomandohen në shumë programe për dobësim. Ato kanë fuqi të madhe antioksidante dhe ofrojnë më shumë vitaminë C se agrumet. Hiperglicemia, qarkullimi i gjakut, bukuria e lëkurës, problemet me shikimin, përmirësohen me futjen e frutave të kuqe.

Load More In Shëndeti

Check Also

KUJDES RAPORTET ME NËNËN

Transmetohet,, se në kohën e Muhamedit a.s. ishte një djalë që ishte sëmurë dhe vuante mom…