I keni vënë re vijat e bardha në gjoksin e pulës, ja pse duhet të jeni të kujdesshem për to

31

Pervec vegjetarianëve, të gjithë e pëlqejnë shumë pulën.
Shpesh thuhet se pula është një opsion i shëndetshëm në botën e mishit . Por, sipas studimeve, pula nuk është aspak ‘e mirë’ për ne ashtu siç ishte dikur.

Bujqësia Botërore ka hedhur një video në lidhje me ‘vijat e bardha’ te pules. Këto fije të yndyrës shfaqen për shkak të kushteve që mbahen zogjte. Ata zhvillohen në fermat e fabrikës.

Vijat e bardha jo vetëm që tregojne sasi te larte yndyre, por gjithashtu “ndikojne negativisht cilësinë e mishit”, sipas studiuesve, gjithashtu mishi nuk ka shije aq të mirë. Pra, është i pavlefshëm.

Prapeseprape nuk e shkatërrojnë plotësisht mishin. Pula është ende plot me proteina dhe do t’ju ngopi.

Jaclyn London, Drejtor i Ushqimit në Institutin e Mirëmbajtjes tha: “Pula, për sa kohë që nuk është e skuqur- është një burim i madh i proteinave dhe vitamines B, hekurit dhe vitaminës B12 ”

Gjithashtu, një zëdhënës i Këshillit Kombëtar të Pulave tha për “BuzzFeed” se vija e bardhë ndikon vetëm në një “përqindje të vogël të mishit të pulës” dhe “nuk krijon ndonjë shqetësim për shëndetin ose sigurinë e ushqimit për njerëzit dhe mirëqenia e pulës nuk ndikohet negativisht”.

/©gatuajshendetshem/përktheu j.memeli/

(Visited 38 times, 1 visits today)
Load More In Shëndeti

Check Also

3 Mënyra natyrale për të luftuar infeksionin e veshëve tek fëmijët dhe nuk ka nevojë për mjek!

Për fat të keq, infeksionet e vesheve janë të zakonshëm për fëmijët e moshave 6 muajsh dhe…