Ja çfarë i bën soda e bukës dhëmbëve tuaj

329

A e dini se soda e bukës është përdorur si pastrues dhëmbësh për 150 vite? Për fat të keq ajo mori reputacion si gërryes ndaj smaltit të dhëmbëve.

E vërteta është se soda e bukës zbardh dhëmbët, heq njollat dhe është një vrasës efektiv i mikrobeve dhe baktereve që shkaktojnë prishjen e dhëmbëve.

Soda kur përdoret në sasinë e duhur, është një element shumë efektiv.

Studimet kanë treguar madje se ajo rrit absorbimin e kalciumit nga dhëmbët.
Si ta përdorim sodën e bukës tek dhëmbët

Në fillim vendosim pak sodë në një enë ose pjatë të vogël.

Lagni furçën tuaj me ujë, kalojeni tek pjata me sodë dhe filloni ti lani dhëmbët me kujdes, për rreth 2 minuta.
Lajeni edhe gjuhën me furçe me sodë për 20 sekonda. Aty gjenden shumë mikrobe. Në fund e shpëlani me ujë.

Load More In Shëndeti

Check Also

KUJDES RAPORTET ME NËNËN

Transmetohet,, se në kohën e Muhamedit a.s. ishte një djalë që ishte sëmurë dhe vuante mom…