Kafja dhe ëmbëlsirat se bashku e shpejtojnë punën e trurit

40

Hulumtimi i dr.Josep M. Serra Grabulos-it, nga departamenti i klinikës psikiatrike dhe psikobiologjike, dhe të kolegëve të tij në universitetin në Barcelonë tregoi se kombinimi i kafeinës dhe glukozës e përmirëson aktivitetin e trurit.

Truri i personave që njëkohësisht konsumojë kafeinë dhe glukozë, për shembull derisa pinë kafe edhe hanë biskota, punon më efektshëm se sa personat të cilët kanë konsumuar vetëm kafeinë apo vetëm glukozë.

Hulumtimi i dr.Josep M. Serra Grabulos-it, nga departamenti i klinikës psikiatrike dhe psikobiologjike, dhe të kolegëve të tij në universitetin në Barcelonë tregoi se kombinimi i kafeinës dhe glukozës e përmirëson aktivitetin e trurit.

“Zbulimi ynë kryesore është kombinimi i këtyre dy gjërave të cilat përmirësojnë funksionet kognitive në kuptim të përqendrimit më të mirë dhe më të gjatë dhe të kujtesës më të mirë, duke rritur efikasitetin e asaj pjese të trurit e cila është përgjegjëse për këto dy funksione”, sqaroi Josep M. Serra Grabulos./PK/.

(Visited 41 times, 1 visits today)
Load More In Shëndeti

Check Also

3 Mënyra natyrale për të luftuar infeksionin e veshëve tek fëmijët dhe nuk ka nevojë për mjek!

Për fat të keq, infeksionet e vesheve janë të zakonshëm për fëmijët e moshave 6 muajsh dhe…