Nëse keni një plagë të infektuar, Ja si të trajtoni atë në kushte shtëpie

136

Plagët e infektuara duhet të merren seriozisht.

Një infeksion mund të fillojë i vogël, por nëse nuk trajtohet si duhet, mund të shkaktojë vdekjen e indeve, të përhapet në pjesë të tjera të trupit tuaj, si gjaku juaj ose eshtra, dhe madje edhe të prekë organe të mëdha si zemra dhe truri.

Nëse një plagë është infektuar, ja çfarë duhet të bëni:

1. Merrni antibiotikë

2. Pastroni plagën rregullisht
Nëse ju është kërkuar të mjekoni plagën në shtëpi, ndiqni këto hapa:

3. Përdoreni antibakterial dhe Neem

4. Aplikoni një paste shëruese me shafran Indie
Provoni këtë ilaç të thjeshtë tradicional – të bërë me pluhur shafrani dhe ujë dhe të aplikojnë atë në plagë.

5. Përdorni hudhër për të vonuar infeksionin

6. Mbani dietë të shëndetshme për shërimin e plagës

7. Ndaloni duhanin, kjo ngadalëson shërimin

Burimi: Curejoy.com
©day10gjera.com/a.c

Load More In Shëndeti

Check Also

KUJDES RAPORTET ME NËNËN

Transmetohet,, se në kohën e Muhamedit a.s. ishte një djalë që ishte sëmurë dhe vuante mom…