Vizita tek parukieria mund të rezultojë në një goditje (dhe kjo nuk lidhet me me kimikatet)

13

Kjo mund te jete një goditje e shkaktuar nga dëmtimi i enëve të gjakut në qafën tuaj, si rezultat i tendosjes dhe i lëvizjeve të mprehta që krijon lavamani i sallonit.

Çfarë është një goditje?
Ajo rezulton në rrjedhje jonormale të gjakut. Dëmtimi në aspektin e duhur të trurit do të rezultojë në humbjen e vizionit.

Simptomet e goditjes:
Dobësia e njëanshme
Zbehje ne fytyrë
Humbja e shikimit, dëmtimi i shikimit

Në Sallonin e Flokëve
Mbroni qafën tuaj! Sigurohuni që parukieri juaj i lan flokët tuaj në një lavaman te pershtatshem për lartësinë tuaj, ose në një karrige te pershtatshme. Vazhdoni të qetësoni pjesën e pasme të qafës tuaj mbi një peshqir të palosur për të zvogëluar tendosjen.

Në shtëpi
Menaxhoni presionin tuaj. Mbajtja e presionit tuaj të lartë do të krijojë një në të gjitha variacionet më të rëndësishme të goditjes.

Mbani një dietë të ekuilibruar, të shëndetshme. Nëse ushqimet qe konsumoni janë shumë të larta në yndyrë, alkool dhe natrium, ju jeni duke rritur rrezikun e goditjes çdo ditë.

Nëse stili i jetës tuaj të përditshme nuk ka stërvitje, rrisni rrezikun e presionit të lartë, alkoolit të lartë.diabetit, sëmundjeve kardiovaskulare dhe goditjes në tru.

Nëse ju, apo dikush tjetër rreth jush, filloni të ekspertizoni simptomat e një goditjeje, kërkoni menjëherë kujdes mjekësor! Sa më shpejt që t’i përgjigjeni shenjave paralajmëruese, aq më i lartë eshte probabiliteti juaj për mbijetesë dhe shërim.

Burimi:/genuinewell.com/
©gatuajshendetshem/përktheu j.memeli/

Load More In Shëndeti

Check Also

KUJDES RAPORTET ME NËNËN

Transmetohet,, se në kohën e Muhamedit a.s. ishte një djalë që ishte sëmurë dhe vuante mom…