6 produkte që `fshihen` në shtëpinë tuaj dhe ju nuk e dini që shkaktojnë kancer!

43

Sendet e panumërta në shtëpinë tuaj janë të ndotura me kimikate të ashpra që ngadalë grumbullohen në indet tuaja dhe shkaktojnë mbingarkesë toksike.

Këto artikuj potencialisht mund të jenë produkte që shkaktojnë kancer.

1. Shampo

Shkencëtaret raportojne se 80% e produkteve të zakonshme shtëpiake përmbajnë të paktën një nga 12 kimikatet më toksike, të cilat jane kancerogjene.

Kur bëhet fjalë për shampo, parabolët, aroma, ngjyra dhe cocamide diethanolamine janë kimikatet më të këqija. Por këto kimikate nuk janë vetëm në shampo: vlerësohet se 1 në 8 nga 82.000 përbërësit e përdorur në produktet e kujdesit personal janë kimikate industriale, duke përfshirë ato kancerogjene, pesticide, toksina riprodhuese dhe ndërhyrje hormonale. Edhe disa shampo “organike” ose “natyrale” mund të përmbajnë kimikate të ashpra.

2. Qirinj

Shumica e qirinjve përmbajnë formalë, një kimik tepër i dëmshëm që lëshon tymi toksik kur nxehet.

Formaldehidi është gjithashtu i njohur për të shkaktuar acarim të syve, hundës, fytit dhe lëkurës, si dhe shqetësime të frymëmarrjes, te perziera dhe kancer.Në vend të kësaj përdorni qirinj natyralë të bletëve.

3. Aromatizuesit e ajrit

Aromatizuesit e ajrit dhe parfumet përmbajnë aromë, e cila përdor deri në 3,000 kimikate për të krijuar një aromë të veçantë. Këto mund të çojnë në probleme neurologjike, imunitet të dobët, çrregullime autoimune, pezmatim i lëkurës, shqetësime respiratore, astmë, acarim sysh, kancer, alergji, infertilitet, abort dhe shumë më tepër.

Në vend të kësaj, krijoni llakun tuaj me ujë, një lugë çaji vaj bajame dhe 20 pika të vajit tuaj të preferuar në një shishe me llak 2oz.

4. Perde dushi

Kur është fjala për perdet e dushit, ka dëshmi në rritje që tregojnë se një nga këto materiale nuk janë të sigurta. Studiuesit zbuluan se perdet e dushit PVC mund të lëshojnë deri në 108 komponime organike të vazhdueshme, duke përfshirë 7 të cilat janë në listën EPA të ndotësve te rrezikshem të ajrit .Ekspozimi ndaj ketyre ndotesve lidhet me dëmtimin e mëlçisë, sistemit nervor qendror, sistemit të frymëmarrjes, sistemit riprodhues dhe mund të kontribuojë në dëmtimin e zhvillimit.

Në vend të kësaj, blini perde kërpi ose pambuk organik dhe lajeni dhe hekuroseni ate shpesh për të parandaluar mykun.

5. Insekticidet dhe Pesticidet

Këto produkte nuk vrasin vetëm insekte, ata ngadalë helmojnë edhe familjen tuaj! Këto produkte punojnë duke përdorur neurotoksina, si piratozë, të cilat mund të çojnë në sëmundjen e Parkinsonit tek njerëzit. Produktet janë veçanërisht të dëmshme për fëmijët, të cilët janë më të ndjeshëm ndaj toksinave mjedisore dhe mund të shkaktojnë sëmundje dhe vdekje.
Në vend të kësaj, bëni pesticidet tuaja organike duke përdorur përbërës të përbashkët të kuzhinës.

6.Deodorantet

Deodorantët shpesh përmbajnë alumin. Përdorimi i këtyre produkteve ka qenë i lidhur me fillimin e sëmundjes Alzheimer dhe kancerit të gjirit, sepse alumini është i vështirë për tu larguar nga trupi juaj dhe tenton të grumbullohet në indet e trurit dhe të gjirit.
/©gatuajshendetshem/përktheu j.memeli/

(Visited 53 times, 1 visits today)
Load More In Shëndeti

Check Also

KUJDES RAPORTET ME NËNËN

Transmetohet,, se në kohën e Muhamedit a.s. ishte një djalë që ishte sëmurë dhe vuante mom…