7 arsye për të ngrënë bamjet

95

Shumë pak persona e dinë që bamja është një bimë që ka veti kuruese për shumë sëmundje. Ajo ka veti kuruese për sëmundjet respiratore, sistemin urinar, diabetin, hipertensionin, sidomos për moshat e treta.

Por në bazë të statistikave botërore, bamja hyn tek ushqimet më të refuzuara sipas raportimeve të preferencave ushqimore.

Ne po ju japim 7 arsye përse bamjet duhet të jenë pjesë e pandarë e dietës suaj gjatë këtij sezoni:

1. Ka disa të dhëna mjekësore që tregojnë se bamjet luftojnë 3 lloje kanceri: atë të gjirit, të prostatës dhe të lëkurës.

2. Ndihmojnë në trajtimin e diabetit duke ndikuar në përthithjen e sheqerit nga aparati tretës.

3. Ndihmojnë në përmirësimin e nivelit të kolesterolit, duke ulur nivelin e tij në aparatin tretës.

4. Përmirësojnë rregullsinë e aparatit tretës në sajë të përmbajtjes së lartë në fibra.

5. Ushqejnë mikroflorën e aparatit tretës duke përforcuar kështu imunitetin tuaj.

6. Ushqejnë lëkurën me vitaminë C.

7. Janë të pasura me folate dhe vitaminën B-6, të cilat përbëjnë ushqimin e përsosur për një grua shtatzënë.

Load More In Shëndeti

Check Also

KUJDES RAPORTET ME NËNËN

Transmetohet,, se në kohën e Muhamedit a.s. ishte një djalë që ishte sëmurë dhe vuante mom…