A e dini se pa cilat organe njeriu mund të vazhdojë të jetojë?

268

Pothuajse të gjithë njerëzit lindin me organe të formuara plotësisht dhe funksionale, dhe sigurisht ata përpjekën dhe duan t’i mbajnë ato gjatë gjithë jetës së tyre.

Shqetësimi për shëndetin tonë duhet të jetë një përparësi, por nuk është e tepërt të dimë se pa cilat organe njeriu mund të jetojë, nëse (mos dhashtë Zoti) është nevoja të hiqet ndonjëra.

Veshkë

NNjeriu ka dy veshkat, por ai ka nevojë për vetëm një të tillë për të mbijetuar. Ka njerëz që lindin me një veshkë, ose njerëz që jetojnë me një, sepse ata duhet ta heqin tjetrin për shkak të problemeve shëndetësore ose për shkak të një dhurimi. Një fëmijë me një veshkë mund të jetojë me sfida të vogla shëndetësore dhe në shumicën e rasteve pa ndonjë problem shëndetësor.

Shpretka

Një organ elastik që gjendet në rajonin pasme të kavitetit abdominal, ku funksioni i se cilës është të furnizoje organizmin me hekur. Gjatë periudhës se furnizimit shpretka është përgjegjëse për prodhimin e rruazave të kuqe dhe të bardha, funksion ky që me pas i kalohet palcës se kockave. Në rast nevoje për heqjen e këtij organi, pjesë të tjera shtojnë aktivitetin e tyre.

Fshikëza e tëmthit

Është një organ që gjenden nën mëlçi, në pjesën e sipërme dhe në të djathte të abdomenit (barkut) që ka detyrën për të akumuluar lëngun biliar. Kjo substancë që prodhohet nga qelizat hepatite magazinohet në fshikëzën e tëmthit për t’u lëshuar me pas në traktin digjestiv. Heqja e saj nuk sjell asnjë problem.

Organet riprodhuese

Nuk është e pazakontë që një grua të heqë mitrën e saj për të shëruar kancerin dhe pastaj të vazhdojë të jetojë një jetë normale. Gjithashtu, heqja e testiseve nuk rrezikon jetët e meshkujve.

Zorra e trashë

Zorra e trashë largohet si pasojë e kancerit ose sëmundjes së Crohn. Njerëzit mund të jetojnë pa një zorrës së trashë, por ata kanë një qese të vogël. Ajo mund gjithashtu mund të bëhet një ngjitje në të cilën zorra e vogël do të marrë rolin e zorrës së trashë dhe më pas nuk ka nevojë për një qese fare.

Zorra e verbër

Zorra e verbër është pjesa fillestare e zorrës së trashë. Shkencëtarët ende nuk e njohin rolin e saj, por pa problem mund të hiqen në rast inflamimi ose dëmtimi.

Tiroidet

Tiroidet, janë gjëndra endokrine të vendosura në qafe, rregulluese të procesit të metabolizmit dhe të konsumit të yndyrave ne trup. Largimi i tyre, në rastin e gjëndrave të rrezikshme nuk sjell asnjë rrezik për shëndetin e njeriut, por kërkon futjen e ilaçeve specifik të cilët zëvendësojnë hormonet tiroidale.

/Përkthim:https://www.shendeti.info/
(Visited 259 times, 1 visits today)
Load More In Shëndeti

Check Also

KUJDES RAPORTET ME NËNËN

Transmetohet,, se në kohën e Muhamedit a.s. ishte një djalë që ishte sëmurë dhe vuante mom…