A e dini shkallën ideale të lartësisë dhe peshës për gratë dhe burrat? Kjo tabelë do t’ju japë përgjigjen e duhur! (FOTO)

3,638

Në mënyrë që të jemi të shëndetshëm, duhet të kujdesemi për peshën tuaj, të jemi fizikisht aktiv dhe të ushqeheni të shëndetshëm. Ju ndoshta e dini se rëndësia e lartësisë dhe peshës është e rëndësishme dhe ka tabela të ndryshme që tregojnë numrin optimal të kilogramëve në përputhje me lartësinë tuaj që keni.

Këtu do t’ju tregojmë një tabelë që tregon saktësisht këtë lidhje. Këtu do të shihni se cila është pesha optimale për gratë dhe burrat. Përveç kësaj, duhet të mbani në mend pesha nuk varet vetëm nga lartësia, por edhe nga gjinia, mosha dhe faktorë të tjerë.

Shikoni këtë tabelë për t’ju ndihmuar të njihni vlerat, sigurisht që varet nga personi ndaj personit. Megjithatë, jini të shëndetshëm dhe të jeni fizikisht aktiv.

/Përkthim:https://www.shendeti.info/

 

 

Load More In Shëndeti

Check Also

KUJDES RAPORTET ME NËNËN

Transmetohet,, se në kohën e Muhamedit a.s. ishte një djalë që ishte sëmurë dhe vuante mom…