Ja cili është kuptimi i FSHEHUR i etiketave në ushqime

42

Duke lexuar me saktësi etiketat, mund të gjeni nëse fruti është modifikuar gjenetikisht, rritur ose prodhuar në mënyrë organike me plehra kimike, fungicide apo herbicide.

Këtu janë bazat e asaj që ju duhet të dini për të vërtetën prapa atyre e kodeve.

1.Nëse ekzistojnë vetëm katër numra, kjo do të thotë që prodhimi është rritur “tradicionalisht” me pesticide. Katër shkronjat e fundit të kodit janë thjesht çfarë lloj perime ose fruti jeni duke blerë.

2.Nëse ekzistojnë pesë numra dhe numri fillon me “8”, kjo tregon që artikulli është një pemë ose perime e modifikuar gjenetikisht.

3.Nëse ekzistojnë pesë numra dhe numri fillon me “9”, kjo tregon që prodhimi është rritur në mënyrë organike dhe nuk është modifikuar gjenetikisht.

Grupet Punuese Mjedisore kanë përpiluar dy lista për të ndihmuar konsumatorët të identifikojnë se cilat prodhime janë përgjithësisht më të pastra dhe të cilat janë të manipuluara:

5 prodhime të pastra janë:
1.Avocado; 2. Misër i freskët; 3.Ananas; 4.Lakëre; 5. Bizele të freskëta (të ngrira)

5 prodhimet të manipuluara:
1. Luleshtrydhe; 2.Mollët; 3.Nektarinat; 4.Pjeshkat; 5.selino

Burimi: TipHero
©gatuajshendetshem/a.c./

Load More In Shëndeti

Check Also

KUJDES RAPORTET ME NËNËN

Transmetohet,, se në kohën e Muhamedit a.s. ishte një djalë që ishte sëmurë dhe vuante mom…