Ja pse na rrudhen gishtat kur qëndrojmë gjatë në ujë

25

Disa njerëz i duan banjat e gjata. Sikur të mos kenë obligime, dushi apo banjo e tyre nuk do të mbaroi kurrë. E, një gjë që vërehet më pas, janë gishtat e rrudhosur.

Për këtë, shkenca ka një përgjigje. Është e tëra tek osmoza, me ujin që rrjedhë nëpër shtresën e fundme të lëkurës.

Uji e zgjeron shtresën e jashtme të lëkurës, por jo edhe atë të poshtme, duke i krijuar rrudhat.

Në studimet më të hollësishme, kuptohet se ata që kanë sistem nervor më të dobët, ju rrudhosen më shumë gishtat.

Në këto raste, lëkura e tërheqë ujin, në mënyrë që të rruaj lagështinë për më gjatë.

Rrudhat ndihmojnë që të depërtoi uji, njëjtë sikur të thepisurat në rrotën e automobilit.

Load More In Shëndeti

Check Also

KUJDES RAPORTET ME NËNËN

Transmetohet,, se në kohën e Muhamedit a.s. ishte një djalë që ishte sëmurë dhe vuante mom…