Ja se sa ujë ju duhet të pini sipas peshës suaj

139

Ne e dimë se çdo ditë ne duhet të marrim në një sasi të caktuar të ujit për organizmin tonë për të funksionuar normalisht. Nëse kjo nuk praktikohet, disa funksione vitale mund të dobësohen, madje mund edhe të fitojmë disa sëmundje të rënda. Sasia e ujit që duhet të hyjë në trupin tonë varet nga pesha e trupit tonë.

Disa thonë se do të marrim 2 litra ujë në ditë, disa thonë se nuk duhet të konsumojnë ujë, dhe se e njëjta vlen edhe për ndonjë pije tjetër joalkoolike, por lëngje dhe pijet e tjera nuk mund ta zëvendësojë ujin.

Nëse pesha juaj është 30 kg, keni nevojë për 1 litër ujë në ditë, ose në qoftë se pesha juaj është 60 kilogram, është e nevojshme të konsumojmë rreth 2 litra ujë në trup.

Nëse pesha juaj është 90 kilogram, ju duhet të futeni 3 litra ujë në trup, që do të thotë se çdo 30 kilogramë rrit nevojën për një litër ujë.

/Përkthim:https://www.shendeti.info/
Load More In Shëndeti

Check Also

KUJDES RAPORTET ME NËNËN

Transmetohet,, se në kohën e Muhamedit a.s. ishte një djalë që ishte sëmurë dhe vuante mom…