Jeni vazhdimisht i përgjumur? Do të habiteni se si funksionon lidhja tru – zorrë

68

Në këtë artikull ne do të flasim për mënyrën se si stomaku dhe truri juaj janë të lidhur.
Stomaku juaj është i lidhur me trurin përmes një rrjeti të gjerë të sistemeve të instalimeve elektrike dhe të komunikimit dhe është i vetmi “organ” (përveç trurit) që ka sistemin e vet nervor – ENS ose sistemin nervor i zorrëve. Kjo lidhje tru-zorrë në të vërtetë vjen nga të njëjtat inde embrionale si truri i trurit. Dhe akoma është e lidhur me sistemin nervor autonom – nervat simpatike dhe parasimpatike.

Zonja dhe zotërinj, kjo është shumë e rëndësishme për ju që të mbani mend – ENS ka një numër funksionesh të rëndësishme, si:

ENS mban gjithçka që lëviz në drejtimin e duhur, nga lart poshtë, duke koordinuar tkurrjen e qelizave të muskujve.
ENS shkakton hormonet e zorrëve dhe enzimat për t’u çliruar nga qelizat për të nxitur tretjen.
ENS ndihmon në mbajtjen e rrjedhjes së gjakut, kështu që kur të thithni ushqimin tuaj mund të shkoni atje ku duhet të shkoni.
ENS kontrollon qelizat imune dhe inflamatore në zorrë.

Fatkeqesisht mënyra bashkëkohore e jetës dhe të gjitha barërat që marrim dëmtojnë ekosistemin tonë. Kjo përfshin ushqimin tonë me sheqer, me dietë të ulët fibre, përdorimin e tepruar të antibiotikëve, anti-inflamatorëve, medikamente acid-bllokues dhe stresit tonë kronik.

Ne mund të zhvillojmë çdo gjë nga depresioni në ADD, nga autizmi në Alzheimer, nga OCD në ankth – dhe thjesht gjendjet e këqija dhe mjegullen e trurit.

Dr David Relman nga Stanford po studion ADN-në e ekosistemit të insekteve në zorrë. Dr. David ka zbuluar se bakteret që jetojnë me ju në zorrë mund të jenë më të rëndësishme në përcaktimin e shëndetit tuaj sesa gjurmët e gishtave të ADN-së tuaj. Një zorrë e shëndetshme është një tru i shëndetshëm!

Bëni kujdes për zorrën tuaj:
Ju duhet të hiqni dore nga gluteni dhe lloje te ndryshme qumeshti.
Te hiqni dore nga antibiotiket, antiinflamatoret dhe ilaçet.
Ju duhet patjetër të provoni enzimat e tretjes.
Ju gjithashtu mund të provoni probiotikët, të cilët janë bakteret e dobishme që normalisht jetojnë në zorrën tuaj.
Konsumoni më shumë ushqime me më shumë fibra si fasule, arra, perime, fruta, farëra.

Burimi: /healthylifetricks.com/
©gatuajshendetshem/përktheu j.memeli/

Load More In Shëndeti

Check Also

KUJDES RAPORTET ME NËNËN

Transmetohet,, se në kohën e Muhamedit a.s. ishte një djalë që ishte sëmurë dhe vuante mom…