Këshilla e dietologëve: 5 Arsyet pse duhet t’i ngrini Boronicat

82

Unë mendoj se ne jemi të gjithë të vetëdijshëm se manaferrat organike janë shumë të mira për shëndetin tonë të përgjithshëm. Hulumtimet gjithnjë e më shumë po tregojnë që frutat e ngrira bëhen edhe më të shëndetshme. Rasti me boronicat organike, kur i ngrini (për periudha të shkurtra OSE të gjata), temperaturat e ulëta depërtojnë thellë brenda frutave dhe prishin strukturën e indit – kjo e bën anthocyanins më të disponueshme dhe të absorbueshme. Manaferrat aktualisht kanë ngjyrën e tyre të mprehtë, blu për shkak të anthocyanin në ind.

Mishrat organike tashmë kanë përmbajtje më të lartë ushqyese sesa alternativat, por ngrirja e tyre në të vërtetë mund të përmirësohet në këto 5 përfitime:

1. Përmirësimi i Shëndetit të Zemrës
Ushqimi i boronicave të ngrira mund të ulë ndjeshëm rrezikun e sëmundjeve të zemrës sepse ushqyesit rregullojnë dhe lehtësojnë elasticitetin e arterieve në muret e enëve të gjakut, duke i mbajtur që të mos dëmtohen. Rrjedhimisht, kjo gjithashtu përmirëson qarkullimin e gjakut

2. Reduktimi i sëmundjes Alzheimer dhe forma të tjera të demencës
Anthocyanin në manaferrat në fakt mund të përmirësojë funksionet e kujtesës tuaj, dhe mbron trurin tuaj kundër dëmtimit të qelizave.. Manaferrat mund të përmirësojnë edhe rritjen e qelizave nervore dhe të lehtësojnë komunikimin midis proceseve të qelizave nervore. Kjo në fakt ngadalëson shkallën e vdekjes.

3. Përmirësimi i Shëndetit të Sistemit Nervor
Antioksidantët në boronica i japin qelizave nervore mbrojtje, dhe mbajnë trurin tuaj të shëndetshëm nga ndotjet e toksinave që ekspozohen çdo ditë.

4. Përmirëson funksionet motorrike
Të rriturit mbi moshën 70 vjeçare, lëvizin më lirshëm pasi konsumojnë boronica të ngrira. Ata kanë rritur aftësinë njohëse, e cila tregon aftësi të përmirësuar motorike në krahasim të tjerë në të njëjtën grup moshe.

5. Përmirëson i tretjen
Antioksidantët në boronica mbrojnë traktin tuaj të tretjes nga ndonjë dëm nga burimet e jashtme. Njerëzit të rrezikuar nga zhvillimi I kancerit të zorrës së trashë duhet patjetër të konsumojnë më shumë boronica të ngrira në dietat e tyre.

Burimi: RealFarmacy
©gatuajshendetshem/a.c./

Load More In Shëndeti

Check Also

KUJDES RAPORTET ME NËNËN

Transmetohet,, se në kohën e Muhamedit a.s. ishte një djalë që ishte sëmurë dhe vuante mom…