Këshilla rreth sinusitit

110

Këshilla rreth sinusitit (ndezjes se hapesirave te hundes) dhe kokedhembjes pasuese...

1- Evitoni diellin në pikun e vapës.

2- Mbani gjithmonë syze edhe në dimër, edhe në verë

3- Përdorni sa më shumë ushqime me fibra (peme dhe perime).

4- Në rast se ju fillojnë dhimbje është mirë që të konsumoni menjëherë kafe.

5- Evitoni zhurmat e larta, të magnetofonit, televizorit.

6- Për t’u qetësuar, qëndroni në qetësi të plotë dhe në një ambient të mbyllur, dhe në errësirë për të paktën 30 minuta.

7- Për mjekimin e gjendjes së nxjerjes së sekrecioneve (tajimeve) dhe të infeksionit të pjesës së sipërme të sistemit të frymëmarrjes këshillojmë që të përdoret menjëherë uthulla e mollës ose e
rrushit, ose xhenxhenfili, duke marrë një lugë të madhe dhe ta përzihet me një gotë ujë, pastaj ta ëmbëlsosh me një lugë të madhe mjalt dhe ta pish. Këtë mund ta përsëritësh disa herë gjatë ditës dhe natës menjëherë në shfaqjen e këtyre simptomave.

8- Pakësimi i simptomave të sëmundjeve alergjike, veçanërisht ato të astmës, por edhe te sinusitit mund të ndodhë edhe me largimin nga përdorimi i lëndëve të dëmshme për sistemin e frymëmarrjes, siç është duhani, thithja e aromave të ndryshme (temjanet), bojërat, përdorimi i parfumeve të ndryshme brenda shtëpisë, etj.

9- Këshillojmë zonjat që të mos neglizhojnë në përdorjen e maskave të gojës dhe hundëve gjatë përdorimit të lëndëve pastruese kimike në shtëpi, pasi që janë vënë re raste të ndikimit te disa lendeve kimike ne sinusit dhe ne asme e semundje tjera te rrugeve te frymemarrjes.
Pershtati: Mjekesia Islame

(Visited 109 times, 1 visits today)
Load More In Shëndeti

Check Also

KUJDES RAPORTET ME NËNËN

Transmetohet,, se në kohën e Muhamedit a.s. ishte një djalë që ishte sëmurë dhe vuante mom…