Këto 4 Zakone ju ndihmojnë të kapërceni mendimet negative që ju kalojnë në mendje!

472

Zakonet qe ju ndihmojne te kaperceni mendimet negative!

Mendimi negativ nuk ka të bëjë aspak me ty si një person.

Ata nuk përcaktojnë karakterin tuaj dhe ata nuk mund ta përcaktojnë fatin tuaj.

Ne përcaktojmë fuqinë e çdo mendimi negativ.

Për fat të keq, ne shpesh i japim mendimeve negative shumë ndikim, dhe kjo është ajo që shkakton dëm.

Buda dikur tha: “Armiku juaj më i keq nuk mund t’ju dëmtojë aq shumë sa mendimet tuaja të padrejta.”transmeton 10gjera.com.

Këtu janë disa mënyra për të larguar mendimet negative:

1. Vëzhgoni mendimin

Ju nuk keni nevojë për psikoterapi ose ilaçe,vetëm duhet të vëzhgoni një mendim dhe pastaj ta shihni atë të zhduket.

2. Ruminacionet janë modele të mbingarkesës, p.sh. “Unë kam këtë problem, të cilin unë mund ta zgjidh nëse vazhdoj të mendoj për këtë.”

Nëse nuk jeni angazhuar aktivisht në lobin frontal të trurit tuaj, domethënë, duke u përpjekur të zgjidhni një problem ,shumica e ruminacioneve janë të pakuptimta.transmeton 10gjera.com.

3. Përcaktoni provat

Një tjetër mënyrë është vlerësimi i te dhenave.

Për shembull, nëse jeni gjithmonë duke menduar “Nuk kam kurrë para të mjaftueshme”, mund të jetë e dobishme për të vlerësuar provat dhe për të gjetur një zgjidhje (nëse është e nevojshme).

Krijoni dy kolona. Në Kolonën (A) shkruani çdo provë mbështetëse që “nuk keni kurrë para të mjaftueshme”, p.sh. bilancin e llogarisë bankare, gjithmonë duke kërkuar para, etj.

Në kolonën (B) shkruani ndonjë dëshmi objektive që tregon të kundërtën, p.sh. duke pasur strehim, ushqim, veshmbathje e kështu me radhë.

Çfarë informacioni përcillet përmes këtij ushtrimi? A mund të thoni me bindje 100 për qind që “kurrë nuk keni para të mjaftueshme”?

4. Ndërgjegjësimi praktik

Bergland sugjeron tre hapa: “Ndalo. Merr fryme. Mendoni për mendimin tuaj. Çdokush mund ta përdorë këtë teknikë të thjeshtë të ndërgjegjes gjatë gjithë ditës për të qëndruar i qetë, i fokusuar, optimist dhe i sjellshëm “.

Bëni diçka që të pushtojë mendjen tuaj, kështu që nuk do te kete vend për mendime negative.

/©10gjera.com
përktheu j.memeli/

(Visited 23 times, 1 visits today)
Load More In Shëndeti

Check Also

KUJDES RAPORTET ME NËNËN

Transmetohet,, se në kohën e Muhamedit a.s. ishte një djalë që ishte sëmurë dhe vuante mom…