Kjo është kripa që ju largon sekrecionet, bakteret dhe toksinat nga mushkëritë tuaja

50

Kripa e Himalajës është një kripë natyrore dhe mineralet në këtë kripë janë në një gjendje jonike, që do të thotë se ato janë aq të vogla sa të absorbohen lehtësisht në trup. Grekët e lashtë përdorën Haloterapi (terapi kripë) si një trajtim për problemet e frymëmarrjes. Kjo kripë ka veti të fuqishme antibakteriale, anti-fungale dhe anti-mikrobiale.

Prandaj, shumë njerëz i trajtojnë problemet e tyre të frymëmarrjes, duke përfshirë astmën, alergjitë, ethet, duke vizituar minierat e kripura dhe dhomat e kripës. Inhalatorët e kripës janë një nga mënyrat më të mira për të marrë efektet e dobishme të kësaj kripe. Ndërsa thithja, lagështia natyrale në ajër thith grimcat e kripës në mushkëri dhe trajton inflamacion, astma, sinusit, ftohjet, alergjitë dhe mbingarkesat.

Këto janë disa nga përfitimet shëndetësore të kripës së himalajës:

• përmban 84 elemente natyrore dhe minerale që gjenden në trupin e njeriut.
• Vetitë e saj antibakterial, anti-fungale dhe anti-mikrobike detoksifikojnë trupin
• Vepron si një ekspektorant natyror dhe zvogëlon mukozën e tepërt.
• Redukton skuqjen dhe enjtjen e pasazheve të hundës
• Ndihmon inflamacionin dhe irritimin për shkak të tymit dhe ndotjes
• Zvogëlon mukozën dhe lehtëson kohën e kollitjes së natës

Këtu është se si të përdorni një inhalator kripë:
Ky inhalator është i dizajnuar vetëm për terapi të thatë, kështu që nuk keni nevojë të shtoni ujë.
Vendosni kripën e Himalajave brenda një inhalatori qeramike, dhe vendoseni gojën në të. Fillo frymëmarrjen normalisht përmes gojës dhe nxirreni përmes hundës. Frymëmarrja e gjatë e ngadalshme do të sjellë jonet e kripës në mushkëri dhe duke qenë të vogla, ata do të anashkalojnë sistemin e filtrimit të hundës dhe do të shkojnë direkt në mushkëri.

Atje, ata do të absorbohen dhe do të futen në qarkullimin e gjakut. Kjo do të lehtësojë çështje të ndryshme të frymëmarrjes, të tilla si pneumonia, astma dhe bronkit. Efektet e këtij trajtimi janë delikate kështu që ndoshta do të keni nevojë ta përsëritni këtë procedurë rregullisht në mënyrë që të përjetoni efekte të rëndësishme.
Kur të keni nevojë të plotësoni inhalatorin, hapni rripin e plastikës, hiqni kripën Himalayane të përdorur dhe shtoni kripë të re të trashë. Pastaj, futeni përsëri në tavolinë.

Burimi: healthy-life-box
©gatuajshendetshem/a.c./

Load More In Shëndeti

Check Also

KUJDES RAPORTET ME NËNËN

Transmetohet,, se në kohën e Muhamedit a.s. ishte një djalë që ishte sëmurë dhe vuante mom…