Konsumimi i ketij ushqmi shkakton krimba ne tru

1,667

Konsumimi i mishit të derrit të pagatuar mirë që vjen nga derrat e infektuar. Taenia Solium, një krimb i rritur që banon në zorrët e derrit dhe mund të ndikojë në trurin e njerëzve.

Nëpërmjet kontaktit me feçen e një derri apo të njeriut të infektuar, mund të infektoni shumë inde në trupin tuaj. Ky lloj i infeksionit mund të rezultojë në neurocysticercosis nëse larvat hyjnë në sistemin nervor. Infeksioni i këtij lloji shpesh mund të shkaktojë epileps, apo një gjendje të njohur si neurocysticercosis.

©gatuajshendetshem/Perktheu /a.c./

Load More In Shëndeti

Check Also

KUJDES RAPORTET ME NËNËN

Transmetohet,, se në kohën e Muhamedit a.s. ishte një djalë që ishte sëmurë dhe vuante mom…