Ky është virusi më i transmetuar seksualisht që ndoshta nuk e ke dëgjuar kurrë!

39

Ky virus “Mycoplasma genitalium”,mund të shkaktojë shterpësi dhe lindje të parakohshme tek femrat.

Dhe mjekët janë të shqetësuar për shkak se po bëhet rezistent ndaj antibiotikëve, duke e bërë atë më të vështirë për t’u trajtuar.
Ajo nuk shkakton gjithmonë simptoma, por ata që e kanë atë mund të përjetojnë një shkarkesë të holluar me ujë nga vagina dhe ndjesi djegieje kur ju urinoni.

Gratë gjithashtu mund të vënë re dhimbje gjatë seksit, gjakderdhje pas seksit, gjakderdhje mes periodave dhe dhimbje në zonën e legenit.
Nëse nuk trajtohet infeksioni mund të çojë në sëmundje inflamatore në femra, një infeksion i organeve riprodhuese të një gruaje që mund të shkaktojnë shterpësi.

Ky virus ka qenë rrotull që nga vitet 1980, por studimet e kohëve të fundit tregojnë se më shumë se një në 100 të rritur tani e kanë atë.
Zakonisht diagnostikohet me një test të thjeshtë ose me një shtupë nga brendësia e vaginës ose penisit.

Mycoplasma genitalium mund të trajtohet me antibiotikë ose penicilinë.
Mënyra më e mirë për të mbrojtur veten nga një IST është perdorimi i perzevativeve.

Por përhapja e virusit po ndihmon që të bëhet rezistent ndaj antibiotikëve dhe mjekët thonë se po bëhet gjithnjë e më e vështirë për t’u trajtuar.
Seksi oral është rreziku kryesor per perhapjen shume shpejt te tij dhe kjo mund të jetë e pashërueshme.

Virusi mund të shumëfishohet shpejt si rezultat i sëmundjes ose stresit.
“Një studim zbuloi se 1 në 100 të rritur në Mbretërinë e Bashkuar të moshave 16 deri në 44 mund të infektohen me bakteret, të cilat mund të transmetohen seksualisht.

Mycoplasma genitalium shpesh nuk tregon simptoma.

Simptomat tek meshkujt:

Shkarkim i holluar nga penisi
Djegie dhe dhimbje

Simptomat tek gratë janë:

Shkarkim nga vagina
Dhimbje gjatë seksit
Gjakderdhje pas seksit
Dhimbje në zonën e legenit

Nëse nuk trajtohet kjo mund të çojë në inflamacion të qafës së mitrës.
“Ndonjëherë bakteret mund të shumëfishohen shpejt, ndoshta si rezultat i stresit ose sëmundjes, duke çuar në simptoma të tilla si inflamacioni i uretrës – tubi ku del urina”.

“Testet e STI(infeksionet e trasmetuara seksualist) nuk janë asgjë për t’u shqetësuar, zakonisht mund të bëhen shpejt dhe lehtë”
/©gatuajshendetshem/përktheu j.memeli/

Load More In Shëndeti

Check Also

KUJDES RAPORTET ME NËNËN

Transmetohet,, se në kohën e Muhamedit a.s. ishte një djalë që ishte sëmurë dhe vuante mom…