Metoda më e lehtë për të pastruar veshët tuaj në shtëpi!

84

Mbulesat me dyll të mbledhura brenda veshit mund të jenë shkaku i shumë problemeve. Mjekët zakonisht sugjerojnë ilaçe sintetike të cilat vetëm të sigurtë të dallohen dhe të lahen jashtë veshit.
Megjithatë, në këtë artikull, dëshirojmë t’ju tregojmë, si dhe t’ju mësojmë se si mund të përgatitni një ilaç organik që mund t’ju ndihmojë të përmirësoni aftësinë tuaj të dëgjimit, si dhe higjenën tuaj .
Dobia e këtij ilaç qëndron në besimin se të dy komponentët kanë cilësi antibakteriale, dezinfektuese, antibiotike dhe antimikrobike.

Përbërësit e nevojshëm:
– 1 lugë gjelle alkooli;
– Gjysma e lugë gjelle e uthull të bardhë.

Përgatitja dhe përdorimi:
Para së gjithash, duhet të vendosni alkoolin dhe uthullën e bardhë në një pjatë. Pastaj, duhet të përzieni mirë dy përbërësit derisa ato të integrohen. Pas kësaj, vendoseni përzierjen në një pikaore dhe më pas vendosni 10 pika në kanalin tuaj të veshit me mendjen e përkulur drejt pjesës së kundërt. Ju duhet të qëndroni në atë pozicion për rreth një minutë.
Pas kësaj, duhet përsëritur pikërisht rutina e njëjtë duke përdorur kanalin e kundërt të veshit. Ju duhet ta përsëritni këtë procedurë dy herë në javë.
Duhet të dini se ajo shërben vetëm për t’u marrë me çështje të vogla, si p.sh. ngritja e dylli apo edhe dhimbja për të qenë në lidhje me ujin. Nëse problemi është më i rëndë, duhet të vizitoni mjekun tuaj të parë.

Përveç kësaj, nëse përdorni këtë ilaç dhe dhimbja mbetet për më shumë se 3 ditë, mund të jetë e këshillueshme që të vizitoni edhe mjekun tuaj.
Dylli i kanalit të veshit përdoret për të mbrojtur veshin prej agjentëve të jashtëm duke ndaluar pluhurin, si dhe organizmat, bakteret apo edhe disa objekte të tjera të vogla duke hyrë në veshun aktual.
Për më tepër, ajo gjithashtu ndalon që poret e jashtme dhe lëkura e kanalit të veshit të bëhet inatosur kur është në kontakt me ujin.

Megjithatë, kur prodhohet shumë më shumë dylli në krahasim me të domosdoshme, kjo gjithashtu mund të çojë në rendimin e veshëve.

Shenjat dhe simptomat kryesore të dyllit janë zakonisht në vijim:
– Zhurma në kanalin e veshit;
– Humbja e dëgjimit;
– Të ndjeheni se veshi në të vërtetë është mbyllur;

– Disa teknika të tjera për heqjen e dyllit:
Përveç përdorimit të metodës me uthull të bardhë dhe alkoolit, gjithashtu mund të pastroni veshët normalisht duke përdorur disa teknika të tjera.
Kështu, për të zbutur dylli aktual, ju mund të përdorni glicerinë, vaj esencial baby, ujë ose edhe disa vaj mineral.
Ajo që ju duhet të mbani në mend është se gjithmonë duhet të mbani veshin e thatë menjëherë pas pastrimit të tij.
Për këtë qëllim, ju mund të përdorni disa pika të vogla të alkoolit ose thjesht goditje të thatë duke përdorur një tharëse flokës

Burimi: //myhealthyfuture.net
©gatuajshendetshem/ Përktheu: Edlira H./

Load More In Shëndeti

Check Also

KUJDES RAPORTET ME NËNËN

Transmetohet,, se në kohën e Muhamedit a.s. ishte një djalë që ishte sëmurë dhe vuante mom…