Misri mund ta shërojë tërë trupin: Ne të gjithë bëjmë të njëjtin gabim kur e gatuajmë!

1,196

Katër vetitë e fuqishme ne i heqim para zierjës!
Shumë njerëz nuk u pëlqejnë misrin e zier!

Përveç të qenit i shijshëm, misri është shumë i shëndetshëm, por kur ne gatuajmë bëjmë një gabim – së pari hiqnim mëndafshin e misrit (apo siç njihet ndryshe në popull “mustaqet”), ato “fibra” që janë pothuajse të pamundura për t’u hequr plotësisht.

Kjo është arsyeja pse ju duhet së bashku me misrin të hani edhe mëndafshin (mustaqet):
– pengon formimin e gurit të veshkave
– vepron si një diuretik natyral dhe stimulon heqjen e lëngjeve të tepërta nga trupi
– redukton nivelet e sheqerit në gjak dhe nivelin e kolesterolit në gjak
– është i pasur me kalium

Nëse nuk mund ta hani mëndafshin e misrit së bashku me misër, konsumoni atë si vijon:
– Hiqeni mëndafshin nga misri dhe vloni me pak ujë. Përzieni kur të ftohet, dhe pini ujin si çaj.

Shënim: Çaji i bërë nga mëndafshi i misrit nuk rekomandohet për gratë shtatzëna, pasi mund të shkaktojë kontraktime të parakohshme.

/Përkthim:https://www.shendeti.info/
Load More In Shëndeti

Check Also

KUJDES RAPORTET ME NËNËN

Transmetohet,, se në kohën e Muhamedit a.s. ishte një djalë që ishte sëmurë dhe vuante mom…