Nëse jeni duke mbajtur këtë diet, këto janë rreziqet më të mëdha që ju presin dhe duhet te dini!

143

Healthline pretendon se dieta ketogjenike sjell përfitime të tilla si humbja e shpejtë e peshës dhe përmirësimi i nivelit të sheqerit në gjak.

Por pervec përfitimeve pozitive të këtij regjimenti ushqimor, ka rreziqe të caktuara që duhet të merren parasysh.

Njerezit qe ndjekin nje diete te tille,marrin nje sasi te ulet te karbohidrateve,dhe kjo shpesh shoqerohet me simptoma te cilat variojnë nga problemet paksa të pakëndshme deri te shqetesimet më serioze.

Per kete sugjerohet gjithmone nje vizite me mjekun tuaj.

Shumica e njerezve qe perdorin kete lloj diete akohen duke thene se shkakton kapsllëk, lodhje, probleme gjumi, marramendje dhe paaftësi për tu ushtruar.

Me poshte jepen disa nga rreziqet e kesaj diete qe duhet ti dini:

1. Sheqeri i ulët i gjakut është një problem i mundshëm.

Diabetikët mund te gezohen nga ideja e sheqerit të ulët të gjakut, por e vërteta është se mund të jetë e pakëndshme.

Simptomat e sheqerit të ulët të gjakut janë lodhja dhe dhimbja e kokes.

Në shumicën e rasteve, nivelet e sheqerit në gjak kthehen në normale dhe simptomat zhduken per disa ditë.

2. Dehidratimi

Dehidratimi është një problem i lidhur me dietat e ulëta të karbohidrateve.

Kjo do të thotë që trupi juaj varferohet nga glikogjeni, dhe për çdo gram të humbur të glikogjenit, eliminohen 3 gramë ujë.
Një simptomë e dehidratimit eshte edhe gurët në veshka.

3. Acidoza

Një periudhë e zgjatur e acidozës mund të shkaktojë prishjen e eshtrave ose gurët në veshka.

4. Mangësitë e ushqyesve

Mangësitë afatgjata ushqyese mund të çojnë në probleme shëndetësore.Konsultohuni me nje dietolog për të menaxhuar këtë problem të mundshëm ka kuptim.

5. Kapsllëku është një efekt anësor i pakëndshëm

Për shkak të marrjes së kufizuar të fibrave nga dietat me sasi te ulet te karbohidrateve, kapsllëku do të ndodhë nëse nuk jeni të kujdesshëm për të marrë masa parandaluese.

Lajmi i mirë është se kjo çështje menaxhohet duke rritur sasinë e lëngjeve.

/©10gjera.com
përktheu j.memeli/

Load More In Shëndeti

Check Also

KUJDES RAPORTET ME NËNËN

Transmetohet,, se në kohën e Muhamedit a.s. ishte një djalë që ishte sëmurë dhe vuante mom…