Nëse keni mosbalancim të tiroides, filloni konsumimi e këtyre elementëve menjëherë

4,257

Tiroidja është motori i trupit tuaj. Ka lëndë ushqyese që luajnë rol në shëndetin e tiroides si psh:

1. Jodi

Pa mjaft jod, tiroidja thjesht nuk mund të prodhojë hormonet e saj.

Nivelet e shëndetshme të jodit mund të mbahen duke ngrënë ushqim deti si algat dhe peshq deti, si dhe duke marrë një shtesë jodike të përditshme.

2. Seleni
Nivelet e mjaftueshme të selenit gjithashtu ndihmojnë në parandalimin dhe ndryshimin e tiroides autoimune.

Shumë ushqime janë natyrisht të pasura me selen, më së shumti arrat e Brazilit.

Për fat të mirë, mishi, peshku dhe frutat e detit me guackë janë gjithashtu të larta në selen, kështu që ka shumë mundësi për të mbajtur nivelet e mjaftueshme të selenit përmes dietës suaj.

3. Zink

Ashtu si seleni, zinku luan një rol në enzimë të nevojshme për të kthyer T4 në T3.

Pa zink të mjaftueshëm, hipotalamusi juaj nuk mund të vlerësojë me saktësi nivelet e hormoneve tiroide për të rritur prodhimin kur nivelet janë të ulëta.

Mishi viçit është një burim i mirë i zinkut dietik

4. Hekuri

Shumica e grave kanë mangësi në hekur, veçanërisht në ferrinë, proteina që ruan hekurin tuaj, pas menstruacione mujore.

Mish ose mëlçi pule, midhje, dhe spinaq janë të gjitha burime të shkëlqyera të hekurit dietik.

Burimi: healthy-holistic-living.com
©day10gjera.com/a.c

Load More In Shëndeti

Check Also

KUJDES RAPORTET ME NËNËN

Transmetohet,, se në kohën e Muhamedit a.s. ishte një djalë që ishte sëmurë dhe vuante mom…