Përdorimi i vezëve parandalon humbjen e kujtesës

31

Në një studim gjashtëmujor amerikan, gjysma e pjesëmarrësve janë udhëzuar t’i hanë dy vezë në ditë dhe gjysma tjetër të mos i përdorin fare.

Të dy grupet do të testohen për kujtesë, fakte, rrjedhshmëri në të folur dhe jetëgjatësi, rënia e këtyre është një faktor mjaft i rrezikshëm për zhvillimin e sëmundjeve nervore më vonë gjatë jetës.

Vezët janë një ndër burimet më të mira ushqyese që ndikojnë në rregullimin e funksionit njohës.

Hulumtuesit e Universitetit “Tufts” në SHBA supozojnë se do të ketë një rritje të konsiderueshme në funksionimin e aspektit mendor për pjesëmarrësit e grupit që iu caktua përdorimi i vezëve./gazetaexpress/

Load More In Shëndeti

Check Also

KUJDES RAPORTET ME NËNËN

Transmetohet,, se në kohën e Muhamedit a.s. ishte një djalë që ishte sëmurë dhe vuante mom…