Pirja e tabletave pa ujë? Kur të dëgjoni se sa e rrezikshme është, kurrë nuk do të guxoni ta provoni!

150

Në udhëzimet e çdo tablete shkruan se duhet të merren me ujë të bollshëm, për këtë ka një arsye të mirë.

Marrja e tabletave pa ujë mund të shkaktojë dëmtimin e indeve të ezofagut dhe dëmtimin e tij. Disa ilaçe mund të ngecin në ezofag, që me gjasë nuk do t’a ndjeni, për shkak se në këtë pjesë të ezofagut nuk ka receptorë të dhimbjes. Përmbajtja e tabletës në këtë mënyrë mund të dëmtojë indin e ezofagut, që shkakton ulcera dhe plagë të cilat mund të jenë fatale.

Ekspertët kanë zbuluar se rreziku i inflamacionit të ezofagut ekziston edhe kur ju jeni duke marrë vitaminë C. Prandaj është e rëndësishme që të pini shumë ujë për të shmangur problemet.

/Përkthim:https://www.shendeti.info/
Load More In Shëndeti

Check Also

KUJDES RAPORTET ME NËNËN

Transmetohet,, se në kohën e Muhamedit a.s. ishte një djalë që ishte sëmurë dhe vuante mom…