Të kesh qime në veshin tënd është një shenjë paralajmërimi! Ja çfarë do të thotë kjo?!

441

Sipas shkencëtarëve, qimet e zeza brenda veshit mund të tregojnë një sulm në zemër.

Sipas një letre të vitit 1984 të botuar në New England Journal of Medicine, ekziston një lidhje e fortë midis qimeve të kanalit të veshit dhe sëmundjes së arteries koronare.

Grupi i mjekëve, duke përfshirë Richard F. Wagner të Boston University Medical School, supozoi se shkaku i mpiksjeve në arteriet mund të jetë ekspozimi afatgjatë ndaj androgjenit, një hormon mashkullor.

Në qershor të vitit 2006, Edston E. botoi studimin e tij në American Journal of Forensic Medical Patologology. Ai analizoi 520 autopsi dhe mati qimet e vesheve, rrudhat, renien e flokeve, trashësinë e yndyrës së barkut, peshën, shkakun e vdekjes I etj.

“U zbulua se ELC (rrudha e veshëve) ishte shumë e lidhur me CAD në të dy gjinite burrat dhe gratë por me vdekje të papritur kardiake (SCD) vetëm tek burrat. “Sa më i ri të jetë pacienti, aq më e lartë ishte vlera pozitive parashikuese”.

Burimi:/healthylifevision.com/
©gatuajshendetshem/përktheu j.memeli/

Load More In Shëndeti

Check Also

KUJDES RAPORTET ME NËNËN

Transmetohet,, se në kohën e Muhamedit a.s. ishte një djalë që ishte sëmurë dhe vuante mom…