A me të vërtetë nuk është mirë të flejmë me flokë të lagura?

85

Ne e dimë shumë mirë fjalinë “Mos bini në gjumë me flokë të lagur”, të cilat nënat tona vazhdimisht na kanë thënë. Por a është kjo fjali e vërtetë apo thjesht një mit dhe frikë nga nënat tona?

Sa është e vërtetë se të fjesh me flokë të lagura nuk bën? A mund të ftohesh ose të ndodhë me ty dhe diçka më keq?

Në internet, ju mund të gjeni tekste të panumërta që lidhen me këtë temë, por në përgjithësi të gjitha vijnë poshtë në një gjë.

Arsyeja për shfaqjen e një të ftohtit të përbashkët është bakteret dhe viruset, kështu që ju duhet të ekspozoheni pikërisht tek ata.

Kur flejmë me flokë të lagur, temperatura e trupit tuaj bie pak dhe ju merrni një jastëk të lagësht që është një vend pjellor për zhvillimin e bakterieve.

Me kalimin e kohës, mund të merrni disa infeksione fungale që mund të zvogëlojnë imunitetin tuaj dhe të shkaktojnë sëmundje të tjera, por në të njëjtën kohë sigurisht që nuk do të sëmureni pikërisht nga flokët e lagura.

Nga ana tjetër, nëse mendoni mirë për arsyet estetike pse nuk duhet të flini me flokë të lagur, do të kuptoni se në këtë mënyrë mund të thyeni dhe dëmtoni flokët tuaj.

/Përkthim:https://www.shendeti.info/
 
Load More In Shëndeti

Check Also

KUJDES RAPORTET ME NËNËN

Transmetohet,, se në kohën e Muhamedit a.s. ishte një djalë që ishte sëmurë dhe vuante mom…