Truri i njerëzve të moshuar fillon të punojë si një të riu: Ky lëng bën mrekulli!

2,174

Përveç rregullimit të proceseve në tru, ai gjithashtu mund të ndihmojë në stabilizimin e presionit të gjakut.

Pirja e lëngut të panxharit para ndonje aktiviteti sportiv mund të përtërij trurin e të rriturve dhe ta detyroj të punojnë në mënyrë më efikase, si në ditët e tija të rinisë, tregon një studim i ri në Universitetin Wake Forest.

“Shumë studime deri më tani kanë treguar se ushtrimi ka një efekt pozitiv në tru, por ne kemi gjetur se të rriturit me presion të lartë të gjakut të cilët çdo ditë pinë lëng nga panxhari arritën komunikime më të mira të trurit që janë shumë afër pamjes dhe sjelljes së ” trurit të ri “, thotë bashkë-autori i studimit C. Jack Reyeski.

Gjashtë javë zgjati një studim në të cilin 55-vjeçarët të cilët nuk kishin ushtruar me herët dhe kishin tension të lartë të gjakut filluan të ushtrojnë tre herë në javëme lëng panxhari një orë para ushtrimëve 50 minutëshe.

Panxhar është ndryshe i pasur me nitrate, të cilat konvertohen në nitrite dhe më pas në oksid oksigjen, gjë që rrit rrjedhjen e gjakut në trup.

Analiza tregoi se edhe pse dy grupet e praktikuesve kishin nivele të ngjashme të nitrateve dhe nitriteve në gjak para studimit, ata që pinin lëngun e panxharit ishin shumë më të larta. Shumë studime të bazuara në këto zbulime kanë zbuluar se kjo përmirëson efikasitetin e stërvitjes në çdo moshë.

Ky kombinim i stërvitjes dhe lëngut të panxharit çon në kushte të shkëlqyera për forcimin e trurit.

/Përkthim:https://www.shendeti.info/
Load More In Shëndeti

Check Also

KUJDES RAPORTET ME NËNËN

Transmetohet,, se në kohën e Muhamedit a.s. ishte një djalë që ishte sëmurë dhe vuante mom…