Ushqimet me yndyrë zvogëlojnë kujtesën: Fakte interesante në lidhje me të ushqyerit

125

Besoni apo jo, por ushqimi që hamë çdo ditë ndikon drejtpërdrejt në funksionimin e trurit tonë.

Nuk është sekret që ushqimi në të vërtetë mund të ngadalësojë tërë organizmin, dhe mbigrenia shpesh ndihmon për të lehtësuar presionin tonë dhe për të na bërë të përgjumur.

Në vijim, lexoni se çfarë lloj diete duhet të shmangim nëse duam të mbajmë lart funksionet kryesore të trurit:

Ushqim shumë me yndyrë

A e dini se ushqimi me yndyrë të madhe ngadalëson aftësinë e trurit për të marrë informacion të ri dhe për të mësuar përmendësh?

Varësisht nga sa keni ngrënë, ky kusht mund të zgjasë të paktën 10 minuta pas hyrjes së ushqimit. Ushqimet me më shumë yndyrë të tillë si: sanduiçe me majonezë dhe proshutë, mish viçi i grirë, dhe të gjitha llojet e produkteve të qumështit që kanë tepër yndyrë përfaqësojnë një lloj bombe në trup, kështu që është e këshillueshme që të mos marrim sasi të mëdha dhe shpesh.

Ushqimet e bardha

Ushqime të bardhë si oriz të bardhë, patate, bukë e bardhë, makarona, sheqer dhe pijet energjike rrisin indeksin e glycemic të trupit, ata e rrisin nivelin e sheqerit në gjak, e cila çon në lodhje të të gjithë organizmit.

Vajra të hidrogjenizuara pjesërisht

Mendohet se ushqimi më i keq në botë është ushqim pjesërisht të hidrogjenizuara ose ëmbëlsirat nga prodhimi i fabrikës, patate të skuqura, ushqime të skuqura, etj .. Ushqime të tilla janë të vështirë për tu përpunuar në trup, dhe mbetjet janë si toksina kërcënuese, të cilat nga ana tjetër mund të çojë në sëmundje të zemrës dhe sëmundjes Alzheimer.

Sipas një studimi në fushën e neurologjisë është vërtetuar se njerëzit të cilët konsumojnë nivele të larta të trans-yndyrave kanë aftësi më të ulëta njohëse dhe trurin më të vogla në vitet e mëvonshme.

Për të ngadalësuar efektet negative të këtij lloji të dietës, duhet të futni një sasi më të madhe produktesh që shpejtoni funksionet e trurit.

E pra, kështu që është e këshillueshme që të konsumojnë avokado, qershi, brokoli, peshk dhe perime me gjethe, por ajo që është padyshim më e nevojshme për trurin tuaj në mënyrë që të përballet me të gjitha toksinat të cilat i merreni ështe lëngu nga panxhari i freskët.

Nëse ju nuk e pëlqeni shijen e tij, shtoni si kombinim karrota dhe mollë. Në këtë mënyrë, shija e hekurit thjesht do të zhduket.

/Përkthim:https://www.shendeti.info/
(Visited 117 times, 1 visits today)
Load More In Shëndeti

Check Also

KUJDES RAPORTET ME NËNËN

Transmetohet,, se në kohën e Muhamedit a.s. ishte një djalë që ishte sëmurë dhe vuante mom…