Ushtrimet që përmirësojnë ecjen dhe mund t`ju zgjasin për 1 javë

54

Alice Robinson nga Anglia provoi disa teknika të njohura dhe arriti të bëhej 1.5 cm më e gjatë në javë falë shtrirjes së kolonës së saj kurrizore dhe rritjes së lartësisë së diskut ndërvertebral me 1-2 mm. Qëndrimi i saktë do të shtojë një inç tjetër në lartësinë tuaj.

Ju në fakt bëheni më te gjate edhe kur jeni në gjumë. 10 minuta shtrirë në shpinë shton 5 mm lartësi. Kjo ndodh për shkak të zvogëlimit të shpinës gjatë ditës dhe kthimit të saj në formë kur shtriheni.

Ju mund ta bëni këtë të fundit duke bërë ushtrime të caktuara, edhe pse mbani mend se një i rritur, zonat e rritjes së të cilit janë mbyllur (> 25 vjeç) nuk do të kenë ndonjë rezultat të habitshëm.

Për t’u bërë shtatlartë duke hipur në një biçikletë, rregulloni vendin në mënyrë që ju të shtrini këmbët tuaja për të arritur pedalet. Mos e vendosni atë shumë të lartë, mund të dëmtojë nyjet tuaja.

Ky është një ushtrim i lehtë. Ju nuk keni nevojë të bëni zinxhirë: vetëm rri në bar, qëndroni për aq kohë sa mundeni dhe gradualisht rrisni kohën. Ushtrimi ndihmon në forcimin e muskujve kurrizore dhe barkut.

Në këtë qëndrim, shtrini këmbët tuaja lart, aq sa mundeni. Është e rëndësishme të mbani trupin tuaj në një kënd të drejtë dhe të mos lejoni që këmbët tuaja të bien papritmas, ju mund të lëndoheni.

Përveç të qenit i mirë për shtyllën kurrizore, kjo stërvitje mund të zgjasë edhe shpinën, pjesën e prapme dhe vithet tuaja.

Ndërsa përkuleni, përpiquni të mbani këmbët tuaja dhe prekni gishtat me gishtërinjtë tuaj. Filloni butësisht, dhe gradualisht të rrisni numrin dhe thellësinë e kthesave.

Ju mund të hidheni me litar, të luani basketboll, ose thjesht të kërceni në vend. Ushtrimi ndihmon në forcimin e eshtrave dhe muskujve, dhe, me kalimin e kohës, do të bëheni pak më te gjate.
Ky ushtrim i thjeshtë ndihmon në forcimin e shpinës së ulët dhe vithet.

Noti kryeson listën e ushtrimeve që ju ndihmojnë të merrni gjatesi. Në ujë, ngarkesa në kockat ndërvertebrore është shumë më pak, dhe nyjet tuaja bëhen më të lëvizshme. Kjo e bën më të lehtë rritjen e gjatesise.

Disa faktorë të tjerë që ndikojnë në gjatesine tuaj përfshijnë:

Dieta
Gjumi i shëndoshë.

Për t’u bërë më i gjatë, duhet të konsumoni sasi të mjaftueshme të kalciumit, hekurit, vitaminës D dhe elementeve të tjera dhe vitaminave që trupi juaj duhet të funksionojë siç duhet.

Është mirë të flini ne një dyshek ortopedik dhe jastek te pershtatshem.
Të gjitha këto do t’ju ndihmojnë të rriteni pak dhe të mbani qëndrimin tuaj të përsosur.

Burimi: /brightside.me/
©gatuajshendetshem/përktheu j.memeli/

Load More In Shëndeti

Check Also

KUJDES RAPORTET ME NËNËN

Transmetohet,, se në kohën e Muhamedit a.s. ishte një djalë që ishte sëmurë dhe vuante mom…